Home · Volg ons op Facebook · Contact 25-11-2017

Overlandvluchten 2017

Lid worden van de Friese Aero Club
Leeftijd
De wettelijk minimum leeftijd om solo te mogen vliegen is 14 jaar. (NB: minimum leeftijd voor lidmaatschap Friese Aero Club is 15 jaar) Om een GPL (Glider Pilot License) te behalen moet men 16 jaar zijn. De enige beperking voor de maximum leeftijd is gelegen in de medische keuring.

Zelfwerkzaamheid
Om het zweefvliegen betaalbaar te houden verwachten we van onze leden enige zelfwerkzaamheid. Tijdens het vliegbedrijf en in de winterperiode bij het winteronderhoud. Op zich een plezierige bezigheid, maar wel redelijk tijd-intensief.

Klik HIER voor de actuele contributiebedragen e.d.

Versnelde zweefvliegopleiding (optioneel)
Bij de ‘traditionele’ zweefvliegopleiding zijn veelal ca. 50-80 vluchten nodig om de solo-status te bereiken. Elders in Nederland zijn reeds goede ervaringen met een versnelde zweefvliegopleiding. Bij de versnelde zweefvliegopleiding wordt gebruik gemaakt van een motorzwever in het eerste deel van de opleiding. Je vliegt eerst zo'n 5 uur met een vaste instructeur die je snel de meeste aspecten van het zweefvliegen leert. Je zult door deze methode daarna sneller op solo-status zijn. Klik HIER voor meer informatie over deze versnelde zweefvliegopleiding.

IFLY jongeren regeling
De KNVvL-Afdeling Zweefvliegen geeft circa 80 jongeren van 14 tm 19 jaar de kans om een heel jaar te zweefvliegen voor ongeveer de helft van de normale prijs. Vereisten: HAVO- of VWO-opleiding volgen met Nederlands, Engels en Wiskunde in het vakkenpakket en voldoen aan de medische voorwaarden voor de burgerluchtvaart. Klik HIER voor meer informatie.

Medische keuring
Voor zweefvliegen is een speciale sportkeuring verplicht. Deze kan alleen worden gedaan via de Sport-Medische Adviesbureau's (SMA's). De kosten van de keuring liggen rond de € 70,00. Onder de 30 jaar dient deze keuring elke 5 jaar plaats te vinden, tussen de 30 en 50 jaar elke 2 jaar, boven de 50 elk jaar. Men moet over een normale gezondheid beschikken. Een bril is toegestaan, mits de gezichtsscherpte zonder bril binnen zekere grenzen blijft. De kleuren rood en groen moeten kunnen worden onderscheiden.

KNVvL lidmaatschap
De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor de Luchtvaart (KNVvL), afdeling zweefvliegen is de overkoepelende vereniging. Het lidmaatschap is verplicht, met name vanwege de bijbehorende (verplichte) WA verzekering. Ook ontvang je de bladen Aerojournaal (Algemene luchtvaart informatie) en Thermiek (het orgaan van de afdeling zweefvliegen).

Gebruik het webformulier om contact met ons op te nemen.

Nog geen account ??
(alleen FAC leden)